Lei-eik | Quercus Palustris | Moeraseik

125.00145.00

Quercus Palustris als leiboom.

De lei-eik is de perfecte aanvulling voor elke tuin. In de zomer toont deze boom, ook wel de moeraseik genoemd, frisse groene bladeren. In de herfst geniet u van een prachtig kleurenspel met een rode en oranje bladerenkroon. Doordat het een leiboom is, plant u deze eik net zo goed in een kleine als een grote tuin. Net als andere leibomen opgebonden als scherm, biedt deze eik beschutting tegen felle zon en wind. Met het scherm voorkomt u ook inkijk in uw tuin.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Beschrijving

Lei-eik | Quercus Palustris | Moeraseik

Kies voor een winterharde lei-eik met prachtige grote bladeren die zorgen voor kleuraccent in uw herfsttuin. Deze bomensoort wordt al meer dan 40 jaar vakkundig verzorgd in onze kwekerij. Dankzij de rijke grond in de Betuwe, groeiden deze bomen al op tot prachtige exemplaren die volledig tot hun recht komen in uw tuin.

Waarom kiest u voor de lei-eik?

De lei eik is de perfecte aanvulling voor elke tuin. In de zomer toont deze boom, ook wel de moeraseik genoemd, frisse groene bladeren. In de herfst geniet u van een prachtig kleurenspel met een rode en oranje bladerenkroon. Doordat het een leiboom is, plant u deze eik net zo goed in een kleine als een grote tuin. Net als andere leibomen opgebonden als scherm, biedt deze eik beschutting tegen felle zon en wind. Met het scherm voorkomt u ook inkijk in uw tuin.

Bestel uw boom en plant hem op de perfect plek in uw tuin

Koopt u een lei-eik bij Bomenoutlet.nl dan krijgt u een boom die door ons gekweekt is van kleine stam tot grote boom. Als leiboom kan de moersaseik geleverd worden met een stamhoogte van 180 centimeter. We leveren deze bomen in een pot of met een draadkluit omwikkeld. Deze draadkluit laat u zitten wanneer u de moeraseik gaat planten. De boom is bovendien voorzien van een stevig rekwerk van 120×150 cm. Zorg dus dat u hem plant op een plaats met voldoende ruimte.

Creëer een groen afscheiding en uw tuin en bestel de lei eik snel online. Vergeet ook geen binddraad om de nieuwe aangroei vast te binden.

 

Extra informatie

Stamhoogte

180 cm

Stamomtrek

6-8 cm omtrek, 8-10 cm, 10-12 cm, 12-14 cm, 14-16 cm draadkluit, 16-18 cm draadkluit

Pot

Om de wortels zit een kluit van potgrond in een plastic pot of zak

Bladverliezend

Geen bladeren in de winter

Rekwerkmaten

150 cm x 120 cm

Hoogte

320 cm, 300 cm

Draadkluit

Een bal van grond om de wortels, gewikkeld in jute en metalen korf

Andere suggesties…